Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Beredelseord 2013-12-29 och 2014-01-01


Ett inlägg från bloggen: REGNBÅGSFLICKAN


Publicerad den 2 januari 2014 22:10. Läs inlägget på bloggen här.

På Vintermötet 13-14 "Den utvalde" när det var högmässa 29/12 och 1/1 höll jag beredelseorden väldigt kort då det var andra som senare under gudstjänsterna höll predikan.Jag höll mig mer till Harry Potter-temat så predikanterna fick ha dagens texter för sig själva. ;)Jag sa förmodligen inte så mycket mer än det som står nedan, men jag hade det inte antecknat så jag vet inte helt och fullt vad jag sa eller hur jag avslutade, därför står det "...".
På söndagen efter jul (29/12) kopplade jag beredelseordet till då Albus Dumbledore säger till Harry Potter: "Du måste snart välja mellan det rätta och det enkla". Så är det ofta för oss. Det vi vet är rätt att göra är oftast inte det enkla. Många gånger väljer vi den enkla vägen framför den rätta. ... 

På nyårsdagen kopplade jag beredelseordet till då Draco Malfoy är på väg att döda Albus Dumbledore: 
"Jag måste göra det. Annars dödar han mig." Malfoy vet uppenbarligen inom sig vad som är rätt att göra, vad han borde låta bli att göra. Men rädslan för att själv dö hindrar honom. 
Vi kanske vet mycket väl vad som är rätt att göra i olika situationer. Men rädslan för vad andra ska tycka och tänka om oss gör att vi hindrar oss från att göra det rätta. Vi behöver vara frimodiga, våga stå upp för det som är rätt. ...  ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av REGNBÅGSFLICKAN.