Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Be för fred mellan Azerbaijan och Armenien


Ett inlägg från bloggen: Acts20:24


Publicerad den 28 september 2020 09:09. Läs inlägget på bloggen här.

Nu har konflikten blossat upp igen mellan Azerbaijan och Armenien angående Nagorno Karabakh. I söndags rapporterades åtminstone 23 människor blivit dödade i konfrontationerna mellan de båda länderna. 
Denna konflikt har ju då och då blossat upp sedan i början av 90-talet även om man skrev på ett stillestånd av kriget 1994. I slutet av 80-talet när Perestrojka och förändringar höll på att ske i det forna Sovjetunionen röstade regionens "regering" för att tillhöra Armenien. Jag tror att detta kunde komma till pass för att det bor fler etniska armenier än azerer i området även om azererna säger att den tillhör dem . I den konflikt som uppstod då räknar man med att mellan 20000 och 30000 människor fick sätta livet till. 
Det är svårt att få en full förståelse om vad som händer där just nu. Båda länderna skyller ju så klart på varandra och försöker få omvärlden att ta deras sida. Tror inte att det är vi ska ställa oss på någon politisk sida utan vi är först och främst Jesu lärjungar som vill att människorna i hela denna region ska få lära känna Fridsfursten Jesus Kristus. 
Vad kan vi göra? Vi kan be till Skaparen av himmel och jord. Det står i Ordspråksboken 21:1 "Kungens tankar är som vattenbäckar i HERRENS hand, han leder dem vart han vill." Det står också att Guds församling ska be för "... kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt" (1 Tim 2:2). 


Be för regeringarna i de båda länderna att de ska ha eftertänksamhet och tänka igenom hur mycket de kan förlora om de går ut i krig. 
Be att stormakterna som omgärdar dessa två länder (Iran, Turkiet och Ryssland) inte ska lägga sig i. 
Be om fred och att det inte ska behöva spillas några fler människoliv än dessa 23 som igår fick sätta livet till. 
Be för församlingarna i Armenien och Azerbaijan. Be att det inte ska råda en konflikt mellan dem utan ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Acts20:24.