Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Att bli lik de vi vill vinna 1 Kor 9:19-23


Ett inlägg från bloggen: Acts20:24


Publicerad den 3 juni 2020 14:02. Läs inlägget på bloggen här.

Jag älskar att läsa om Paulus resor och de brev som han skrev till olika församlingar och medarbetare, eftersom han är exemplet på en missionär som gick till en annan kultur än sin egen. Han var jude men gick till hedningarna. Det var människor från ett annat folk, kultur, religion och sedvänjor. Jag tror inte att det var helt enkelt för honom och säkert en stor uppoffring men också en stor glädje att nå människor med evangelium. 

I denna text talar Paulus om att genom att bli som de man försöker nå kan vara en effektiv metod att nå människor med evangelium. Jag tror att vi missionärer ofta har gjort misstaget att istället för att vi försöker bli som de människor vi försöker nå istället gör allt vi kan för att de ska bli som oss. Det visar sig till exempel i till exempel deras sätt att fira gudstjänst. Har kommit in i kyrkor i Asien där människorna firar gudstjänst precis som vi gör i väst, dvs man klär sig på samma sätt, sjunger samma gamla körer och psalmer och det är väl i och för sig inget fel i det men är det kulturellt relevant? Skulle lokalbefolkningen känna att man passar in där eller skulle de känna sig som om de kom in på en främmande plats?Tror att Paulus ger svar på några av dessa frågor i 1 Korinterbrevets 9 kapitel. Gud vill inte att någon ska förgås (2 Petr 3:9) och vi är kallade att förmedla evangelium till alla människor som vi möter. Det finns över 17000 folkgrupper i världen och mellan 6500-7000 av dem är onådda. Idag har många människor från dessa onådda folkslag kommit till vårt land. Somalier, Fulani, afghaner, pashtuner, uigurer och folk från Tibet har kommit till vårt land. Vi har fått världens chans att nå dessa människor utan att behöva åka till deras länder. Men för att nå dem kan vi inte tro att de kommer att komma till våra kyrkor. Ja, kanske ett fåtal kommer men de allra flesta kommer aldrig att söka sig till våra kyrkor efter ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Acts20:24.