Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Missionsbibelskola i Georgien


Ett inlägg från bloggen: Acts20:24


Publicerad den 29 oktober 2019 18:06. Läs inlägget på bloggen här.

Visste inte vad man skulle vänta sig av Tbilisi, Georgien. Ett litet land som i väst gränsar till Svarta Havet, i nord och nordost till Ryssland, i söder till Turkiet och Armenien och i sydöst till Azerbaijan.Men när vi började närma oss Georgien och såg dessa berg i horisonten och de lägre backarna (som min georgiska vän sa om dem), då förstod man varför georgierna är så stolta över sitt land. Otroligt vackert.Vi var fem stycken från Sverige som blivit inbjudna för att undervisa om Media och DMM på missionsbibelsskolan i Tbilisi. (På grund av säkerhet vill jag inte skriva ut alla namn). För er som inte känner till vad vi menar med DMM så betyder det Disciple-Making Movement. På IBRA så använder vi en strategi som vi brukar kalla för Lärjungaresan. Med hjälp av media försöker vi hitta en Fridens Person, en person som är öppen att tala om andliga saker, har inflytande över andra människor, och är villig att dela med sig av det hon/han hör om. Denna Fridens Person har en grupp av människor som hon/han samlar till en bibelupptäckargrupp, som efter en tid, om det går som det går, blir till en lokal församling (eller går in i en redan existerande lokal församling), sedan tränas dessa för att växa i Gud och själva starta nya församlingar. En kort förklaring om vad vi talade om under denna vecka.
Timo skulle tala om olika typer av media och jag skulle tala om hur vi gör lärjungar som gör lärjungar.Vi bodde i den georgiska Pingstunionens lokaler i Tbilisi. I dessa lokaler har man förutom den lokala Pingstförsamlingens gudstjänstlokaler även plats för olika bibliska studier. Parallellt med vår bibelskola var det en grupp som studerade teologi.Man hade inbjudit ett trettiotal studenter från Georgien, men också från Azerbaijan och Ukraina. Det var pastorer, evangelister, missionärer, mediaarbetare med mera.Många av studenterna kunde tala ryska så det var roligt att inte bara vara där och undervisa utan man ha ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Acts20:24.