Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Änglarnas stad


Ett inlägg från bloggen: Acts20:24


Publicerad den 9 september 2019 08:08. Läs inlägget på bloggen här.

Har precis landat på Arlanda efter ännu en resa till Bangkok, ’Änglarnas stad.’ En stad på nästan 15 miljoner människor. Någon sa till oss denna gång att Bangkok har flest övernattningar i hela världen med städerna London och Paris på andra och tredje plats. 
Fascineras alltjämt av denna förunderliga stad med alla deras olikheter med Sverige. Människor som oftast möter ens blick med ett leende på sina läppar och sin hälsning ’sawadee kap’ eller ’sawadee kah’ om det är en kvinna. 

Älskar Thailands kryddstarka mat och speciellt tom yum gung (spicy soup med räkor). Har ännu inte lärt mig tycka om ’sticky rice med mango’ men brukar äta upp mangon och lämna riset. 

I Bangkok möts rikedom och fattigdom, frihet och slaveri. 

På den här resan satt vi ned och lyssnade på vad organisationen ’Night Light Ministries’ gör för att avhjälpa de thailändska men också utländska flickor som fastnat i prostitution. De möter både motstånd och positiv respons från thailändska myndigheter. Men de har fått vara med och se många flickor komma ut i frihet när de mött kärleken genom Jesus Kristus. Men det är då arbetet börjar och de får gå igenom en rehabilitering på 6 månader. En del faller tillbaka i prostitution eftersom deras föräldrar förväntar sig att de ska fortsätta att skicka pengar till dem. Därför, har Night Light startat tre projekt där flickorna får jobba under sin rehabilitering: ett café (CityLight) som ligger mitt i Redlight distriktet, en fabrik där man producerar smycken och en annan där man producerar olika tyger, t-shirts, muggar, väskor etc med tryck på. Man försöker också hitta andra jobb till flickorna. När det gäller de flickor som kommer från andra länder, främst från olika länder i Afrika och Östeuropa, får de gå igenom rehabilitering och sedan kontaktar man lokala församlingar i deras länder som kommer och möter dem på flygplatsen när de kommer till sitt h ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Acts20:24.