Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Icke-synd och synd.


Ett inlägg från bloggen: MANINNABLOGGEN


Publicerad den 15 december 2015 19:07. Läs inlägget på bloggen här.

Det finns synder som accepteras och icke-synder som INTE accepteras.
 Hyckleri eller okunskap?
De flesta inom kristendomen är nog överens om att Jesus levde ett syndfritt liv här på jorden, låt oss utgå ifrån att vi kan enas om att han blev frestad men dock förblev utan synd.
Alltså kan inte Jesus egna gärningar vara syndfulla i sig.Vin är en icke synd som INTE accepteras

Trots detta förbjuds nattvardsvin i många protestantiska församlingar och vindrickande ses även som en synd vid måttligt bruk bland vuxna i hemmet i vissa kretsar. Jesus drack vin vid ett flertal tillfällen, detta är ett exempel på dessa "icke-synder" som INTE accepteras. Att berusa sig och ägna sig åt fylleri och vilt leverne är något helt annat, detta tar bibeln avstånd ifrån. Det finns även belägg för att avstå från sådant som får ens broder att falla, så om det skadar din broder att du dricker är det bättre att inte göra det framför honom, men det är ingen synd. Dessutom befallde Jesus att hans lärjungar skulle fira nattvard i åminnelse av honom med bröd och vin vilket borde vara anledning nog.

Kvinnligt ledarskap i kyrkan är en biblisk olydnad som idag ACCEPTERAS.Det råder ett tydligt förbud mot kvinnligt ledarskap i bibeln, vilket fullständigt ignoreras och bortförklaras i kyrkorna idag.1Ti 2:11  En kvinna skall i stillhet ta emot undervisning och helt underordna sig.1Ti 2:12  Jag tillåter inte att en kvinna undervisar eller gör sig till herre över mannen, utan hon skall leva i stillhet,1Ti 2:13  eftersom Adam skapades först och sedan Eva.

 Svartsjuka en icke synd som INTE accepteras.

Alla som har studerat Guds ord och hans attribut vet att han själv säger att han ÄR svartsjuk, samtidigt som han ÄR kärlek. Kom ihåg att Gud hatar synd och därmed inte kan synda. Han är totalt god, rättfärdig och helig, trots detta klassar de flesta predikanter och pastorer svartsjuka som en synd.Exo 34:14  For thou shalt worship no other god ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av MANINNABLOGGEN.