Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Det här är sorgen över det stora avfallet från Gud.


Ett inlägg från bloggen: MANINNABLOGGEN


Publicerad den 22 maj 2015 15:03. Läs inlägget på bloggen här.

Det här är sorgen över det stora avfallet från Gud.Sorgen över det folk som en gång sökte rättfärdighet men vars barn rev ner det som deras fäder byggt upp.Sorgen över det som inte längre finns kvar och bönen om återupprättelse.

Det som en gång räknades som heligt har nu helt förlorat sitt värde i detta folks ögon.
Lam 4:1  Hur har inte guldet mist sin glans, det ädlaste guld förvandlats! Heliga ädelstenar ligger utkastade i varje gathörn.Lam 4:2  Sions ädlaste söner, som liknade fint guld, hur räknas de inte nu som lerkärl, verk av krukmakarhänder.Det folk som jag syftar på här lider av svår svält, inte av matbrist men de är svält-födda på Guds ord,därav lidande och nöd mitt i välfärden.

 Tillgång finns, men barnen förnekas dock den sanna spirituella födan.
Lam 4:3  Till och med schakalerna räcker spenarna åt sina ungar för att ge dem di, men dottern mitt folk har blivit grym, som strutsen i öknen.Lam 4:4  Dibarnets tunga fastnar av törst i gommen. Små barn ber om bröd, men ingen ger dem något.Lam 4:5  De som förr åt läckerheter tynar bort på gatorna. De som växte upp i purpur måste ligga i dyn.Vad värderade då detta folk högre än sin skapare och Herre? 
Synden.
Lam 4:6  Missgärningen hos dottern mitt folk är större än Sodoms synd. Det omstörtades på ett ögonblick, utan att människohänder rörde vid det.Lam 4:7  Hennes furstar var mer glänsande än snö, de var vitare än mjölk, deras hy var rödare än korall, deras utseende var likt safirens.Lam 4:8  Nu har deras ansikten blivit mörkare än sot, man känner inte igen dem på gatorna. Deras hud sitter fastklibbad vid benen, den har blivit torr som trä.
Följande vers skulle kunna liknas vid hur de tappra martyrerna fick ett bättre avslut på sin vandring än de som levde i ära för en tid men som sedan svalt/ fick ta konsekvenserna av sin gudlöshet.


Lam 4:9  Lyckligare var de som dödades med svärd än de som nu dör av ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av MANINNABLOGGEN.