Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Lämna sig själv -- det första steget


Ett inlägg från bloggen: Kristen meditation


Publicerad den 12 november 2015 21:09. Läs inlägget på bloggen här.

Att läsa och skriva och tala är egentligen att tänka på sig själv och vara självupptagen, även om vi har ett arbete där vi behöver göra dessa aktiviteter. När vi mediterar gör vi något motsatt: vi använder ordet för att stanna allt tänkande på oss själva. Detta är något som inte kommer naturligt för oss. Vi vi helst syssla med oss själva och tycker a priori att det är arbetsamt att lämna detta sysslande.

Det är den kristna meditationens utmaning, den rena bönens utmaning. Varför mediterar vi? Efesierbrevet säger några ord som innehåller den djupaste böneteologin: "14 Därför vill jag falla på knä för Fadern,  15 efter vilken allt vad fader heter i himlen och på jorden har sitt namn.  16  Måtte han i sin härlighets rikedom ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin ande,  17 så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek. Stå fasta och var stadigt rotade i honom,  18 så att ni tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet  19 och lära känna Kristi kärlek som är väldigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er.  20 Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka, 21 hans är härligheten genom kyrkan och genom Kristus Jesus, i alla släktled i evigheters evighet, amen."  (Efes.  3:14-21) 

Varför är vi här på jorden? Det är en mycket enkel fråga. Det är en fråga som vi måste komma tillbaka till varje dag om vi ska kunna leva ett liv i omvandling. En av ökenfäderna var frågade "Vad är en munk?" Och svaret var: "En munk är någon som frågar sig varje dag vad som är en munk." 

Vi är alla här eftersom vi har Guds verk att göra. Det fordrar att vi omintetgör oss själva genom att sluta tänka på oss själva hela tiden. Det är meditationens kärna. Vi måste genom att säga det lilla ordet i stilla meditation tillåta Guds verk att göras i oss. 

D ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kristen meditation.