Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Meditation är inte att lyckas


Ett inlägg från bloggen: Kristen meditation


Publicerad den 11 mars 2015 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

Ett stort hinder för mig och många är att vi dömer oss som missyckade meditatörer för att det inte är tilltalande stunder i meditationen. Vi ska inte tänka på något tilltalande budskap, endast ordet i andetagen. Det gör oss ibland nedslagna, tomma och vi känner inte den där njutningen som det är att tänka eller läsa eller skriva något "intressant".


För mig är detta påfallande. Hela mitt liv har jag njutit av historia, filosofi, teologi, psykologi, poesi --- och frånvaron av dessa sköna känslor har ibland lämnat mig torr, utan mening, förvirrad och ledsen. Som lärare i hela mitt yrkesverksamma liv har denna läggning varit idealisk. Jag har njutit av innehåll, skrivit innehåll, animerat dessa innehåll för mina elever och fått dem att finna glädje i dem. Men det är en fälla som stundtals kan kännas bitter.

När Yeshua (Jesus) säger att hans väg och hans form av sanning gör oss fria, betyder det fria även från det man gillar att tänka på eller syssla med. Hans frihet är inte av denna världen. Det betyder inte främst frihet från yttervärlden eller kulturen vi har. Det betyder frihet från min värld av tänka på sig själv, njutning och välmående intellektuellt och emotionellt. Jag liksom många med läsintresse sitter fast i välkända litterära kontexter och de egna tankarna i någon lustfylld riktning. Även det kristna budskapet utnyttjas på detta sätt och blir egentligen en sorts parodi, ett spel, en hypokris. Inget av detta ger den frihet Jesus talar om när Han säger att sanningen ska göra oss fria.

Yeshua (Jesus) hade inte med sig ett vandringbibliotek för att läska sig med efter en dags vandringg. Han delade inte ut bra hebreisk litteratur på kvällen för att de andra medföljarna skulle läsa och lära sig något  och sedan skriva en liten essä. Hur främmande är inte för vår Frälsare stora akademiska bibliotek ! Varför? Ingen sann frihet inför Gud kommer den vägen.

******Medit ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kristen meditation.