Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Gurulängtan och himmelriket inom oss


Ett inlägg från bloggen: Kristen meditation


Publicerad den 9 juli 2014 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

I tusentals drar de till Indien, den växande Oneness-rörelsen i Skandinavien. Samtidigt står våra många fina vägkyrkor tomma. Ändå finns sanningen och det rena landet därinne, hos Honom. Allt tal om upplysning och uppvaknanden som finns så gott om i traditionerna är helt förvirrat och missledande. Det finns ingenting annat att upptäcka än det som sker här där vi alla är nu. Det har aldrig funnits någon individ som blivit upplyst eller rättfärdig eller uppvaknad. Ibland finns det medvetande om detta inom traditionerna. "Om du möter Buddha på vägen så döda honom!" är t ex ett uttryck för detta. "Tattvam asi", du är detta, är ett sådant uttryck. När Jesus talar om att himmelriket redan är inom oss, är ett annat. Men om vi ser på majoriteten av religiösa människor ser vi ett stort självbedrägeri, ni ser en marknad av geschäft kring förvirrade föreställningar och fantasier. 


Det bästa är att med gott humör visa på bra exempel ur deras egna traditioner, som uttrycker ett sant medvetande om tillvaron sådan den är i denna stund. De kristna apostlarnas insisterande på det vi ser och hör, är viktigt för oss alla. Edith Stein säger det också bra: "Det gudomliga livet som tänds i själen är ljuset som har kommit i mörkret, det är julnattens under. Den som bär det inom sig förstår när man talar om det. För andra är det obegripligt." (Ur Människoblivandets mysterium)

Och så tipsa på alla fina vägkyrkor vi har i Sommarsverige ! Ingen dyr flygbiljett dit. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kristen meditation.