Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Ordet som förenklar


Ett inlägg från bloggen: Kristen meditation


Publicerad den 13 mars 2014 22:10. Läs inlägget på bloggen här.

Att säga bönens ord är ingenting magiskt. Det är bönens enkla sätt att ta oss HIT där vi är just nu. När vi lugnt och stilla säger ordet förflyttas vi från våra åsikter, tankar och impulser till denna stund som nu är. Vi kan inte tänka så mycket på det förflutna eller framtiden. Det viktiga blir Guds närvaro hos oss i denna stund, hur än disträ vår hjärna kan te sig under meditationen.När vi läser breven från Paulus ser vi hur han alltid levde i nuet. Han säger t ex: "Nu är det frälsningens stund, nu är det rätt tid, nu är det dags att vakna upp ur sömnen". Han säger inte igår eller imorgon, han säger NU. När vi låter ordet upprepas i meditationen kommer vi till nuet.Böneordet bör upprepas med så mycket uppmärksamhet vi förmår. Ibland är vi trötta och distraherade och förmågan är inte på topp. Andra stunder är vi mycket mer fokuserade. Det spelar inte så stor roll vilken form vi har, endast att vi ägnar så mycket uppmärksamhet som just då är möjligt. Ordet självt kommer att leda oss till den enklaste nivån i vår själ. Där blir det en förenkling, en rymd, ett varande. Vi hör ordet och förflyttas från rastlöshet till vila. Det är svårt att förstå att vår enkla bön verkligen är så enkel som den verkar. Vi frestas ständigt att komplicera det hela. Men ju längre vi står ut och går denna väg, ju enklare blir meditationen. Den blir snart något naturligt i vårt liv. Det blir allt mindre ansträngning i att säga ordet. Vi har endast att vara öppna, kärleksfulla och trosvissa i sägandet. Genom att vi gör det dagligen blir Guds närvaro enkel och nära. 
Den enkla ordet blir som en vän till oss.  Det är något annat än en teknik, en metod för att uppnå någonting vi vill ha. Det blir mer som en samvaro med Herren. Tro och tillit blir aldrig metoder. Att säga ordet med tillit blir snarare att kunna släppa taget, ge upp begären, vara i glädje och ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kristen meditation.