Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Mors dag


Ett inlägg från bloggen: Lyckliga Gatan


Publicerad den 29 maj 2011 12:12. Läs inlägget på bloggen här.

En liten hyllning till min älskade mamma Emmy. Hon föddes den 26 mars 1923. Hon kom från Tandsjöborg, en liten by i Orsa Finnmark i Hälsingland. Familjen med 11 barn bodde i en liten kolonistuga i skogen några kilometer utanför byn.
Som ung flyttade mamma från sitt hem för att arbeta som barnflicka, både i Stockholm och i Karlstad. Hon och hennes kamrat Naima arbetade en tid som evangelister i Hamra i Hälsingland. När hon var 25 år gick hon bibelskola i Stockholm två år. Där träffade hon pappa och de gifte sig 1950 i Tärnaby.
När mina äldsta bröder föddes arbetade mamma och pappa som evangelister i Laiksjöberg, sedan i Laxbäcken, Malgomaj. De bodde även en tid i Kaskeluokt, pappas hemby utanför Storuman. Efter en kortare period i Vormträsk böjade de bygga ett hus i Rusksele. Och det blev mitt barndomshem.
Vi blev en stor familj. Mina föräldrar fick 9 barn. Jag beundrar henne för att hon hela tiden höll sin relation med Gud levande. Jag minns att hon varje morgon innan jag gick till skolan kom upp från källaren när hon haft sin bönestund. Hennes bibel var nött och väl använd.
Hon var verkligen en förebild för oss barn. Trots många bekymmer och svårigheter så levde hon nära Jesus. Det var hennes styrka och kraftkälla. Hon var lite ”rebellisk” för sin generation och vågade gå mot strömmen. Det är något som jag fått med mig från min mamma. Att inte behöva vara som alla andra, våga tycka och tänka som du vill. Även om hon inte fick alla sina önskningar uppfyllda så planterade hon in ett frö i mig.
Hennes hjärta var stort och rymde inte bara hennes stora familj utan också andra runt omkring. När jag själv flyttade hemifrån så ringde hon alltid, varje dag. Ända tills hon blev sjuk i cancer. Jag minns så väl när vi kom upp till sjukhuset i Lycksele där hon låg sista veckan. Jag föll i gråt när vi kom in i sjukrummet. Hon såg så utmärglad och svag ut. Men hon sa ordagrant: ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Lyckliga Gatan.