Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Zoe, i mitt hjärtas trädgård...


Ett inlägg från bloggen: Lyckliga Gatan


Publicerad den 25 maj 2011 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

Jag kan inte säga att jag har gröna fingrar precis men jag älskar att vara ute i trädgården. Se hur det växer och gror, jag vill att växter ska blomma och dofta! Jag tycker om att rensa ogräs även om kroppen säger ifrån. Alltför stora projekt orkar jag inte. Men en kryddgård och lite grönsaker ska det bli. Att se hur livet pulserar i trädgården är så fantastiskt. Hur frön gror och blir stora plantor.
I Bibeln står det att när vi blir frälsta, säger ja till Jesus, så ger han oss liv, och liv i överflöd. Det här livet, på grekiska, zoe, är inget mänskligt liv. Zoe betyder Guds kvalité av liv, ett evigt, andligt övernaturligt liv. När vi tar emot Jesus i vårt liv förbättrar han inte vårt eget liv. Utan han ger oss ett helt nytt liv! Det här nya livet ska pulsera i oss och ge frukt. I Bibeln står också om den frukten, som är Jesus karaktär, det är bla kärlek, glädje, frid, tålamod och godhet. När Jesus får leva sitt liv genom oss så blir vi mer och mer lika honom.

Jag använde sekatören och klippte bort torra skott på vår kinesiska en som gör att den inte bär någon frukt. Men om jag klipper bort det som är dåligt så får livet en chans att flyta fritt genom grenen igen. Så är det också med vårt andliga liv. Om vi inte ger rum för Jesus så slutar livet att pulsera och frukten uteblir. Jag vill att Jesus som är ”trädgårdsmästaren” ska ansa bort mer och mer av mitt eget torra liv så att han får leva genom mig. Han har ”planterat” oss för ett syfte, vi är inte här av en slump. När vi får växa och gro, bära frukt och bli det han har tänkt, då blir livet spännande!


Livet är Guds gåva till dig, vad du gör med livet är din gåva till Gud... ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Lyckliga Gatan.