Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Vet du ditt värde?


Ett inlägg från bloggen: Lyckliga Gatan


Publicerad den 19 april 2011 13:01. Läs inlägget på bloggen här.

”Vi måste sätta ett pris på människors liv”, det är ett uttalande av författaren Lionel Shriver. Hon har skrivit boken ”Priset man betalar” som behandlar den orättvisa sjukvården i USA. Hon menar att det inte är rättvist att vi i väst kan betala 2 miljoner dollar för behandling av en cancerpatient som ändå bara lever i 3 månader. Samtidigt som det kostar bara 5 dollar om dagen för att rädda ett barn i Afrika.Vad får en människa kosta? Vem ska betala? Den frågan kan man ju ställa när det gäller trafiksäkerhet, sjukvård, försäkringar och annat. Är det värt mer att rädda en ung människa än en gammal? Alla människor är väl lika mycket värda och måste få det bästa samhället har att erbjuda eller?
Den svenska sjukvården är inte rättvis. I alla fall är det min erfarenhet. Jag har gått med en brusten hälsena i 3 år utan att få den åtgärdad. Hade jag varit fotbollspelare i Mjällby med en trasig hälsena hade jag fått ultraljud och behandling inom några dagar. Det finns orättvisor, alla behandlas inte lika i vårt samhälle. Minst värde har väl ett oönskat barn i mammas mage. Man behöver bara titta på abortsiffrorna som är över 13,600 000 i världen, i år.
Trots FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, barnkonventionen och kvinnokonventionen och allt vad det heter så finns orättvisor i världen idag. Alla människor har inte alltid lika mycket värde mänskligt sett. Ibland kan det vara svårast att sätta ett värde på sig själv...
Men även om livet är orättvist så är Gud god! Det finns en som har betalat det högsta priset för varenda människa! Jesus dog och uppstod för att alla människor skulle få ett nytt liv! I Jesu ögon finns inga åldersskillnader, inga skillnader mellan män och kvinnor, inga skillnader pga hudfärg. Alla är lika mycket värda! Jesus älskar dig även om du inte känner honom eller är intresserad av honom. Han står där och är beredd att ge dig ett liv fyllt ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Lyckliga Gatan.