Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Är sann kärlek jättefarlig?


Ett inlägg från bloggen: Lyckliga Gatan


Publicerad den 18 februari 2011 13:01. Läs inlägget på bloggen här.

Såg ett TV program häromkvällen. Om jakten på lycka, vad är det som gör oss lyckliga? Jag blev smått chockad över att det finns människor som kan håna och raljera med kärnfamiljen och kärleken på det sättet som gjordes.
En författarinna som säger sig hata kärnfamiljen sa; ”jag tror att det som blir farligt är att vi har det här idealet att det här ska vara livet ut, det finns ju en sån bild av kärleken, nu har jag hittat min kärlek, nu är det du och jag för resten av livet. Det är jättefarligt!” Hon menade att vi måste vara öppna för andra förhållanden, eller att man kanske vill bo själv igen efter 15 års äktenskap. "Det här idealet skapar en kramp i oss annars." (Jag tycker det är ett hån mot alla som inte vill skiljas men är tvungna av olika anledningar)

Det här ”vardags-geggandet” är så tröttande tyckte hon och programledaren. Att betala räkningar, laga mat och klaga på allt som saknas bla bla bla. Som om det skulle va en målande bild av en kärnfamilj!

Men det är ju där själva lyckan finns. Att dela livet med varandra. Livet ut. I vardagen. Med alla sina bekymmer, ekonomi, matlagning, städning och tvätt. Sånt är livet. Ingen av oss kommer undan. Om gräset verkar grönare på andra sidan beror det nog på att man vattnat för dåligt och ger för lite näring. Där kommer kärleken in. Att mitt i ”geggandet” inse att man älskar varandra och kan klara av allt tillsammans. Att visa kärlek och respekt. Ansvar och omtanke.

Min Bosse och jag har varit gifta i 27 år i juni. Vi har delat glädje och sorg. Varje dag. Vi har verkligen blivit ett. Känner varandra utan och innan. Kan prata om vad som helst. Behöver inte prata utan kan dela tystnaden, vi tänker lika. Det är som om själva livet har vävt ihop oss till en stark tråd, men vi är inte ensamma Gud finns också med. En tretvinnad tråd brister inte så lätt, står det i Bibeln.

Jag tycker inte att det är farligt att bestämma sig ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Lyckliga Gatan.