Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Helig eller ....?


Ett inlägg från bloggen: OmGudFinns2


Publicerad den 5 februari 2009 11:11. Läs inlägget på bloggen här.

Hej!
Det finns ett stort problem, som åtminstone KAN bero på ett missförstånd. Det k a n ibland vara fråga om ett avsiktligt missförstånd. Jag ska försöka beskriva det.
Om någon säger att han är en kristen, så vet andra bibliskt kristna att han menar att han har börjat tro på Jesus och räkna med honom i sitt liv. De förstår att han inte menar eller tror att han är en bättre människa, eller "heligare" än andra.
Men om samma person säger samma sak till en icke kristen, så blir resultatet oftast att lyssnaren tror att den kristne inbillar sig vara en bättre människa. Ett helgon med citationstecken omkring. Detta är ett rätt så förfärligt missförstånd. Och jag är elak nog att tro att det ganska ofta är ett låtsat missförstånd.
Man kan lugnt säga att likheten med jantelagen stinker högt.  "Du ska inte tro att du blir bättre och heligare än vi, bara för att du har börjat rabbla böner!"
Vi har alltså två helt skilda uppfattningar om vad som är att vara kristen.
Den ena uppfattningen
1. Att tro på Jesus och tro att man - som det står i Bibeln -  har fått sina syn- der förlåtna när man har bett om det. Det som tror så och har gjort detta är enligt Bibeln just helig.  Även om han i sig själv är en riktig praktskitstövel. Det är fråga om vad Gud - inte han själv - anser om sig själv. Gud "gullar" inte med den kristne, när Han säger att Han älskar honom. Han älskar honom för att Han själv har heligförklarat honom i kraft av att han tror på Hans Son Jesus Kristus. Juridiskt sett är den kristne  helig  inför Gud - hur  skitig  han  än  må  vara  inför andra.
Den andra uppfattningen
2. Man väljer att bli kristen, troende, religiös med mera, bara för att ge sken av att vara en bättre människa än andra. Man är en hycklare, som låtsas att man lyckas tygla synden inom sig själv. På söndagen springer man på möte. Alla vardagar bär man sig åt som ett svin.
Det är en smärtsam erf ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av OmGudFinns2.