Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

2020 - Det märkligaste året i mannaminne


Ett inlägg från bloggen: Dagens funderingar


Publicerad den 31 december 2020 22:10. Läs inlägget på bloggen här.

Jag brukar vara glad och förväntansfull på nyårsafton. Jag brukar tänka igenom året som gått och plocka fram guldkornen i minnet, samt visionera för det nya året.

I år – det antagligen märkligaste året i mannaminne – är det annorlunda. Visst finner jag guldkorn när jag tänker efter – men de har huvudsakligen med växtvärk att göra. Jag har vuxit, men det har värkt.

Det har värkt, därför att restriktionerna har gjort det tungt. Å andra sidan har restriktionerna gjort att jag vuxit. Men så här i slutet av året kan jag konstatera att det sannerligen är tungt, för än ser vi inte slutet.

Jag är förvisso glad denna dag – för 2020 kommer till ända. Men jag vet inte hur mycket jag vågar glädja mig över 2021. 

Jag är glad för vaccinet. Jag hoppas att vaccinet hjälper upp situationen, och jag gläder mig för alla som är beredda att ta det. Men … själv tog jag svininfluensavaccinet utan att blinka – och den här gången kommer jag att blinka! 

Visst kan jag göra en resumé över guldkornen från 2020, men jag tror att jag står över visionerandet för 2021. Som någon jag känner sade: ”Kanske det här är året när man blev cynisk.” Det är just sådana nyheter som man nu hör från t.ex. Spanien – om att man funderar på att införa en lista på vilka som tagit vaccinet – som gör att jag känner en oro för 2021. Tack till vaccinet, men nej tack till sanktioner för dem som inte vill ta det! 

Men till guldkornen …


Jag hittade tillbaka till mig själv igen efter husbygget. 2019 var året när jag hade en livskris och 2020 var året när jag hittade mig själv igen. Det är till stor del tack vare den nedstängning som vi alla fick ta del av under våren.
Nedstängningen ledde till en tung arbetsvår där all undervisning plötsligt skulle ske via internet. För studerande som inte kunde språket bra och inte var speciellt vana vid tekniken. Lycka till liksom! Samtidigt lärde jag mig massor som jag ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Dagens funderingar.