Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Människor som är mindre värda


Ett inlägg från bloggen: Dagens funderingar


Publicerad den 1 november 2020 13:01. Läs inlägget på bloggen här.

I dagens värld finns många människor som anses mindre värda än andra. Människor vars alla rättigheter fråntas dem. För att den första och viktigaste rätten aldrig ges dem: den att få födas.
Före jag fortsätter vill jag poängtera att jag tror på en värld av sanning och nåd. Sanningen får inte tystas, men den som ångrar sina gärningar kan alltid få förlåtelse. Nåden ger alltid en möjlighet till nystart. Därför är det inte heller ett hinder att ändra åsikt i fråga om aborter även om man själv skulle ha utfört en sådan tidigare i livet.
Vad menar jag när jag talar om sanning i detta sammanhang? Jag menar att abortförespråkare lever i en illusion. Det funderas fram och tillbaka i vilken vecka livet månne börjar. Är det i samband med födelsen? När barnet skulle klara sig utanför livmodern? Eller när hjärtat börjar slå? Den här diskussionen skulle vi inte ha ifall det inte vore för det att människan gärna vill ha en utväg när livet inte blev som det var tänkt.
Det är en farlig diskussion där vi gör oss till Gud, med makt över andras död. Ifall det är vi som bestämmer när livet börjar, blir den tidpunkten godtycklig. Är man inte nöjd med vecka 12 kan man höja det bara man har ett någorlunda gott argument. Men faktum är att vid befruktningsögonblicket har ett nytt liv påbörjats och en livslång utvecklingsprocess startat. Vi kan göra många saker för att ta ansvar för att oönskade graviditeter undviks, men vid den tidpunkten är det för sent.
Och det här med att ta ansvar. Det är väl här det bränner, skulle jag säga. Vi har vant oss vid en lättsam livsstil, där vi inte behöver ta mycket ansvar för andra. Så vi offrar liv för att få fortsätta med den livsstilen.
Men det vill man ju inte vidkännas förstås. Att man offrar liv. Så man börjar tala om "att kvinnan har rätt till sin kropp". En märklig sak att säga, när det uttryckligen inte är kvinnans kropp, utan en helt ny indi ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Dagens funderingar.