Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Att förvalta en jordplätt


Ett inlägg från bloggen: Dagens funderingar


Publicerad den 16 maj 2020 19:07. Läs inlägget på bloggen här.

I grunden är jag ointresserad av trädgårdsarbete. Min tidigare erfarenhet av det sträcker sig till ogräsrensning, som jag faktiskt kunde utföra ganska väl på avgränsade områden, tack vare min förmåga att fastna i detaljer. Men ett bekymmer är att jag alltid har haft svårt att veta vad som ska och vad som inte ska dras upp.

Trots mitt trädgårdsointresse får jag som fru till en trädgårdsentusiast numera ta mig i kragen, vare sig jag vill eller inte. Men jag tänker mig att det kanske är bra - för tänk om jag märker att jag faktiskt uppskattar det?

Den största aha-upplevelsen jag haft hittills i mitt liv angående trädgårdar är att jag faktiskt har en egen vision av en drömträdgård. Det är den stora orsaken till att det numera hos mig finns något som kunde klassas som trädgårdsintresse.

En fin insikt är att trädgårdsarbete är bra träning. Speciellt då vi talar om jordarbete och gräsmattsanläggning. Vi har fått sommarens första matjordslass, två till är att vänta snart, och jag vet att jag inte behöver bekymra mig om gymbesök.Oerhört bra träning!


Jag kan inte lova att jag alltid kommer att uttala mig så här positivt om trädgårdsarbete - i grunden skulle jag ändå hellre göra andra saker - men jag tror det kan finnas något fint med detta arbete. Vi har nu fått tilldelat oss en plätt, och vad är väl finare än att vi brukar och förvaltar den här plätten och gör något fint av det? Jag fick nästan en religiös upplevelse när jag insåg att vi nu sysslar ungefär med den uppgift som Gud gav allra först åt Eva och Adam. Guds första arbetsuppdrag åt oss människor! När jag insåg det mitt i jordarbetet tackade jag Gud att jag får vara med och göra något fint av den här plätten, som ursprungligen skapades av honom.Glädjefyllt att få jobba tillsammans.


Så länge barnen är små tror jag att jag kommer att glädja mig åt trädgårdsarbete, för det ger mig sysselsättning när jag ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Dagens funderingar.