Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Himmelriket är likt... Du är värdefull!


Ett inlägg från bloggen: Vägen Hem


Publicerad den 1 maj 2013 11:11. Läs inlägget på bloggen här.

Matteus 13:44-46

Himmelriket är likt en skatt som är gömd i en åker. En man finner den och gömmer den, och i sin glädje går han och säljer allt vad han äger och köper den åkern. Himmelriket är också likt en köpman som söker efter vackra pärlor. Och när han har funnit en mycket dyrbar pärla, går han och säljer allt vad han äger och köper den.


Man kan tänka sig att det är Jesus som är skatten, när vi finner honom så säljer vi allt vad vi äger för att vinna honom. Det är rätt, han är värd det också!

Man kan tänka sig att det är Jesus som är den dyrbar pärla, när vi finner honom säljer vi allt vad vi äger... Han är värd det!

Men, man kan också tänka sig att vi är skatten i åkern och det är Jesus som finner oss. Han klev ner från sin härlighet hos Gud Fadern, blev människa och dog på korset för att sedan uppstå. Han sålde allt han ägde för att köpa oss tillbaka. På samma sätt är det så klart med pärlan, i Guds ögon är vi var och en som en dyrbar pärla som han har gett allt för att få. Du och jag är obeskrivbart värdefulla och älskade.

”Ja men” Tänker du, ”detta exkluderar ju mig. Gud älskade världen, men inte mig.”
Så är det INTE. Gud räknar med dig och vill ha med dig på tåget. Du är den han pratar om när han säger att han älskar världen, alla i hela världen!

Sen är det faktiskt så att även om bara du av alla människor i hela världen hade syndat och fallit ifrån Gud i begynnelsen, så hade Jesus ändå kommit och tagit straffet för dig.

Lukas kapitel 15 berättar för oss hur värdefulla för Gud och hur välkomna vi är tillbaka hem, till honom:

Alla publikaner och syndare höll sig nära intill Jesus för att höra honom. Men fariseerna och de skriftlärda kritiserade honom ständigt och sade: "Den mannen tar emot syndare och äter tillsammans med dem." Då berättade han denna liknelse för dem: "Om någon av er har hundra får och förlorar ett, l ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Vägen Hem.