Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Judgment, therefore, begins with the harlot, as in privileges the house of God. part 1


Ett inlägg från bloggen: GospelofChrist Bringing the Good News


Publicerad den 16 januari 2014 18:06. Läs inlägget på bloggen här.

NYHETER

Pingst gör studiebesök i Vatikanen

Saxat ur tidningen Dagen.

Dialogen mellan Pingst och Katolska kyrkan i Sverige går in i en ny fas. I maj görs ett gemensamt studiebesök i Vatikanen. Det har aldrig hänt tidigare. -En del kanske höjer på ögonbrynen, men i klassisk ekumenik är sådana resor en viktig del, säger Anders Arborelius, biskop i Katolska kyrkan i Sverige.
Inte heller Pelle Hörnmark, föreståndare i Pingst, tycker att besöket i Rom är märkligt:
-Jag ser det som en naturlig fortsättning på de samtal vi haft under flera år, säger han om dialogen som började 2003 och sedan dess pågått med träffar ett par gånger varje år.
-Rom är Katolska kyrkans hjärta i världen. Om vi vill förstå hur de tänker är det värdefullt att vara med på en sådan resa, säger Pelle Hörnmark.
Sedan han tillträdde som pingstföreståndare för knappt tre år sedan har han inte deltagit i samtalen utan valt att koncentrera sig på att jobba inåt i Pingst. Men nu ser han fram emot att vara delaktig i den fortsatta processen.
Anders Arborelius, som tillsammans med Sten-Gunnar Hedin tog initiativet till dialogen, hoppas att besöket ska bidra till en större förståelse och insikt i hur Katolska kyrkan fungerar:
-Dessutom tror jag att det kommer att leda till att Vatikanen får upp ögonen för den fördjupade ekumenik som Katolska kyrkan i Sverige har med Pingst, säger Anders Arborelius.
Han menar att dialogen med Pingst inte är särskilt ifrågasatt bland katoliker i Sverige:
-Nej, jag tror inte det. De flesta katoliker ser det som något normalt och viktigt. Vi har flera dialoger på gång samtidigt, bland annat med Svenska missionskyrkan som vi också gjort resor med, säger han.
Inte rädd för samtal
Pelle Hörnmark är medveten om att det finns de inom Pingst som anser att man inte borde ha en dialog med Katolska kyrkan.
Själv håller han dock inte med:
-Bara den som är otrygg är rädd för ett samtal, säger han.
Resan till Rom s ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av GospelofChrist Bringing the Good News.