Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Sanningen om oss på 45 minuter


Ett inlägg från bloggen: Saltbiten


Publicerad den 13 februari 2012 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

”Se, endast detta har jag funnit att Gud skapade människorna rättsinniga. Men sedan har de tänkt ut många onda planer”. (Predikaren 7:30)


För en tid sedan besökte jag en skolklass där vi diskuterade livets mening, tro, Gud, Jesus mm. Under lektionen presenterade jag för dem två kända personer. Den ena var en känd pop artist och den andra var Moder Teresa. De flesta visste vem bägge var och något om deras liv och  ”karriär”. Efter presentationen skulle de välja vem av dessa två de ansåg var en bättre förebild av ett lyckligare liv och vem som skulle bidra till en bättre värld ifall vi hade denne som en verklig förebild.

När rösterna var givna föll de enhälligt på Moder Teresa. Det var ingen tvekan om att de ansåg att hon levt ett lyckligare liv trots att hon gav bort de pengar hon fick i nobels fredspris och att hon levde och hennes efterföljare än idag lever en livsstil som gör verklig skillnad.


Följdfrågan i klassen blev då denna: ”Varför har då ingen av er Moder Teresas affischer på väggen, eller lyssnar på hennes (få) tal på er mp3 spelare?

Under dessa 45 min manifesterades mänsklighetens verkliga problem på ett konkret sätt. För alla var det uppenbart att vi vill hålla fast vid de förebilder som bygger på yttre bekräftelse och inte på inre. Vi vill hålla fast vid att beundra egotrippare och göra dem rikare. Vi vill upprätthålla det system vi kallar "världen", som bygger på att "jag är" = det jag gör och hur jag lyckas enligt andra.Vi utvecklar olika normer för hur vi skall bedöma oss själva och andra i detta.


Samtidigt bevisar denna episod i klassrummet att en enskild  människa som lever av inre bekräftelse dvs den ”jag är” driver mig att göra ”det jag gör" - kan göra verklig skillnad. Det bevisar att mänskligheten problem kan egentligen lösas genom en enda människa,"jag".

Människans yttersta längtan är att bli älskad. Kärlek är inte byteshandel eller han ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Saltbiten.