Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Kristi liv nu och för evigt


Ett inlägg från bloggen: Leva kristus


Publicerad den 22 januari 2014 20:08. Läs inlägget på bloggen här.

Vi uppmanas av Jesus att leva det sonliga livet. Om det är någon liknelse som bäst sammanfattar hela Bibelns stora kärleksbudskap, är det kanske den om sonen som lever ett liv på distans. Vi säger "den förlorade" sonen men tänk efter -- det är på distans. Denna son hade kunnat gå i kyrkan, i synagogan, i moskén. De flesta människor lever så. Man kanske är kyrklig och religiös. Man kanske är sekulär och duktig humanist. Men på distans från livets eget hjärta, Gud.
Jag läste nyligen i en blogg att man kunde tänka sig den äldre hemmavarande sonen stå utanför huset, kanske för att göra undan lite jobb på gården, och se in genom fönstren hur fadern dansar i glädje med sonen som kom hem och slutade leva på distans. Denna son utanför fönstret är ledsen, eller till och med förbannad. Han har levt på distans från Faderns glädje under många år hemma på gården. Han hade inte dansat med Fadern ! Vi kan alltså leva till synes nära Honom men ha en distans i hjärtat. Bloggen hette scheggiaimpazzita.wordpress.com

Men när vi upphäver distansen till Fadern genom tron, får vi sonens eviga liv inom oss och kan leva i detta eviga liv. Det är inte att mystiskt eller magiskt först vara en död kropp och sen plötsligt väckas till liv. Det är att vara evigt levande i Kristus. Ändå hänger en lite märklig syn på det eviga livet kvar bland kristna, övertagen från äldre kulturer, inte den judiska. Man motiverar den med en rad bibelställen om Jesu uppståndelse.
Joh. 2:19-22; Matth. 12:40; Luc. 11:30; Matth. 16:4; Matth. 16:21; Mark. 8:31; Luk. 9:22; Matth. 17:23; Mark. 9:31; Matth. 20:19; Mark. 10:34; Luc. 18: 33; Matth. 26: 32; Mark. 14:25, - det är fjorton ställen man ofta tolkar som profetior om Jesu uppståndelse. På tre av dessa ställen är det fråga om Jonas' vistelse i valfiskens buk, på ett annat om templets återuppbyggande. De tio andra talar om, att människosonen inte kan förintas, men där finns inte ett ord ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Leva kristus.