Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

En post om mod.


Ett inlägg från bloggen: Psaltaren 19


Publicerad den 4 oktober 2019 17:05. Läs inlägget på bloggen här.

Jag hade tänkt att mitt nästa inlägg ska handla om mod. Mod att förändra, mod att stå kvar, mod att vara den man är. Mod att be om hjälp och visa sig svag.

Jag vet inte om ni är som mig, men jag är uppfostrad att sköta mig själv, vara sin egen starka person. Jag har gått omkring på denna jord och trott att jag måste klara mig själv och att be om hjälp gör man bara i absoluta nödfall. Kanske är det ett resultat av att växa upp med en ensamstående kämpande mamma i en enormt individualistisk tid i vår historia. Kanske är det del av min personlighet, kanske en kombination. Vad det än beror på så har jag svårt att be om hjälp, svårt att visa svaghet och svårt att visa mig icke kompetent.  Det är något högst obehagligt att säga: det där kan jag inte, vill du hjälpa mig? När jag kände hur Gud kallade mig att studera teologi, på tyska, för snart 3 år sedan så fick jag panik. Varje skola jag kollade på hade fel och brister, jag hade hela tiden en anledning att inte ansöka. Jag funkar ofta så, när jag är rädd för någonting så kommer jag på logiska anledningar att inte ens prova. Så slipper man ju misslyckas. 

Vad som fascinerar mig när jag läser bibeln, är att man till många situationer kan hitta berättelser som passar till sitt liv. Klart, de är skrivna i en annan kontext än mitt liv och jag kan självklart inte copy-paste:a eller på måfå slå upp ord och läsa dem över mitt liv. Men det finns en röd tråd genom hela bibeln som pekar på Guds karaktär, vem han är i sitt innersta väsen. Från början till slut, genom poesi, liknelser och profetior


I Josua 1,9 står det att Josua inte ska vara rädd, att han ska vara modig för att Herren är med honom i allt han gör. I ordspråksboken 3,5-6 står det: ”… lita då inte på ditt eget omdöme utan lita på Herren. Sätt Gud först i allt du gör, så kommer han leda dig och ge dig framgång”.
En av mina favoritöversättningar är ”The Mess ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Psaltaren 19.