Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Välsignad påskhelg!


Ett inlägg från bloggen: ISRAELNYHETER


Publicerad den 15 april 2022 13:01. Läs inlägget på bloggen här.

 I kväll inleds firandet av den judiska påsken till minnet av uttåget ur Egypten. Den kanske märkligaste och viktigaste händelsen i Israels folks historia. Det judiska folket som var slavar blev fria och fick genom Guds ingripande möjlighet börja vandringen mot det land deras fäder fått till arvedel.
Judarnas fortsatta historia ledde ett par tusen år senare till den märkligaste och viktigaste händelsen i hela mänsklighetens historia. Messias, Jesus föddes och tog påskalammets plats, på samma sätt som lammet i Egypten räddade från döden räddar nu Guds lamm människor från dödens och syndens våld och befriar oss.
Israels folk blev förvirrade och besvikna över att befrielsen innebar en ökenvandring där förhållandena tidvis kunde vara svårare än under tiden i Egypten. Samma förvirring kan drabba oss som befriats av Guds lamm, Jesus, inte heller vi kommer direkt in i det förlovade landet.
Israels folk fick ändå efter en tid komma in i sina fäders land. På samma sätt får vi lita på att vi kommer att nå fram till målet.
Därför får vi också denna påsk låta hoppet leva, kanske nästa år i Jerusalem.


Texten är skriven på min blogg http://israelnyheter.blogspot.com/
Daniel ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av ISRAELNYHETER.