Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Medias ensidighet i abortfrågan skadar demokratin


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 23 juni 2022 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

 

(Bildtext: I väntan på en bättre fungerande journalistik är det viktigt att inte låta sig skrämmas av den nuvarande ensidigheten i rapporteringen i abortfrågan, menar ledarskribenten. Foto: Peter Morrison/AP/TT)

- Stefan Gustavsson i Världen idag -"Abortfrågan är ett intressant exempel. Hur ofta belyses den frågan i hela sin komplexitet? I vilken grad problematiseras de olika positionerna? Hur många svenskar, som själva förespråkar fri abort, kan ge en rättvisande bild av abortmotståndarnas position? Svaret på de frågorna är att ”upplyst förståelse” alltför ofta saknas.
I stället är det mest kampanj- och drevjournalistik vi möter. Stora medier som DN och Aftonbladet för återkommande kampanjer i abortfrågan, som i praktiken gör det omöjligt att engagera sig i rikspolitiken om man inte tänker som majoriteten. Det skapas rädsla för att ha en egen åsikt – och rädsla undergräver demokratin."Läs mer här: www.varldenidag.se/ledare/medias-ensidighet-i-abortfragan-skadar-demokratin/repver" target="_blank" >https://www.varldenidag.se/ledare/medias-ensidighet-i-abortfragan-skadar-demokratin/repver!MfLbXSw4WRhyw30rdZ1Sog/ ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.