Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Dagens andakt, den 11 augusti


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 11 augusti 2022 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

 

”Må han ge ert inre öga ljus, så att ni kan se vilket hopp han har kallat oss till, vilket rikt och härligt arv han ger oss bland de heliga – hur väldig hans styrka är för oss som tror…” (Ef 1:18-19)
Ordagrant ber Paulus om att Gud ska ge ”ert hjärtas ögon” ljus. Tänk på bilden att Gud har skapat oss med ögon i hjärtat. Det måste väl vara för att vi ska ha andlig ögonkontakt med honom? På det kristna familjebehandlingshemmet jobbade vi mycket med föräldrarnas ögonkontakt med sina bebisar. Fungerade inte ögonkontakten mellan föräldern och barnet, var det något som var fel. Ofta fick vi börja arbeta med detta. Ögonkontakten är så viktig för det lilla barnet. Någon har sagt att spädbarnets ögon är som två ”tentakler” som söker efter ett annat ögonpar att fästa blicken vid. Det är som om det lilla barnet suger in känslomässig näring genom ögonkontakten med mamma eller pappa. På samma sätt får vi som är Guds barn suga in andlig näring från vår himmelske far genom vårt hjärtas ögon, som i lovsång och tillbedjan möter hans kärleksfulla blick. Och i den relationen kan vi se hoppet, arvet och hans väldiga styrka. BÖN Jag vill bli stilla inför Dig just nu och låta mig utsättas för dina kärleksfulla blickar. Jag vill vända mitt hjärtas ögon till dig och ta emot tryggheten i din famn. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.