Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Varför kom du inte tidigare?


Ett inlägg från bloggen: Acts20:24


Publicerad den 21 september 2022 11:11. Läs inlägget på bloggen här.

”Varför kom du inte tidigare?” Mannens fråga brände i Hudson Taylors själ medan han tänkte på Kinas miljoner som ännu inte hade hört om Jesus. Den medelålders mannen var en officer i den reformerade buddistiska sekten i Kina. Han hade länge sökt sanningen i konfusius, buddism, och Taoism, men inte förrän han fick höra evangelium om Jesus kunde han hitta vila för sin själ. Han vittnade ivrigt för buddisterna om den frid han hade, och han började predika Kristus för sina landsmän. Kort efter sin omvändelse frågade han Taylor hur länge evangelium hade funnits i England. När han fick höra att det hade funnits i flera hundra år, blev mannen shockad. VA! I flera hundra år har ni haft dessa goda nyheter men bara nu har ni kommit hit för att predika det till oss. Min fader sökte efter sanningen i mer än 20 år och dog utan att hitta det. Varför kom du inte tidigare? 
Nu är det dags för oss att höra ROPET från nationerna som ber oss att komma till dem och predika evangelium om Jesus. 

Jag vill utifrån en välkänd text i Gamla Testamentet peka på vårt ansvar som Kristi Kropp att inte glömma de onådda folkgrupperna. 

Text 2 Kungaboken 6:24-25; 7:1-20 Vi känner till detta Bibel sammanhang. Kungen i Aram (Ben-Hadad) hade belägrat Samaria och situationen i landet var outhärdligt. Det fanns ingen mat och man hade till och med börjat koka sina barn för att äta dem. Fanns det någon räddning? Hur skulle man kunna räddas från denna fruktansvärda situation? 

I denna berättelse ser vi hur Gud ALLTID har en väg ut ur en svår situation och att Han använder svaga människor för att göra det. 


I berättelsen ser vi att de spetälska har två valmöjligheter; antingen kan de gå in genom portarna och dö tillsammans med de andra eller så kan de gå till fiende hären och hoppas på att de skall finna barmhärtighet där. De väljer den sena varianten och börjar sin vandring mot lägret. När de började gå, står d ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Acts20:24.