Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Returning to Mt. Sinai – COP27!


Ett inlägg från bloggen: In My Living Room


Publicerad den 29 oktober 2022 21:09. Läs inlägget på bloggen här.

 


Så var det dags - igen! Det interreligiösa samarbetet hittar återigen vägar vidare. Nu är det dags för FN:s klimatarbete att bli grogrunden för ännu en dialog med andliga samtal - och de stora världsreligionernas toppföreträdare kliver in i det stora finrummet.
Och året är 2022 ...
 
Om man inte känner till och kan avläsa det profetiska Ordet, som blir mer och mer uppenbart och tydligt i denna tid, då är det bara ännu en fascinerande tillställning där man, i god ton, respekt och samförstånd, möts. 
Och visst låter det väl ändå bra – för något måste väl göras?
Det handlar om klimatet ...
 
Sharm El Sheikh i Egypten välkomnar nu världsledare i FN:s stora klimatkonferens COP27. Det är alltså det tjugosjunde året man nu har en sådan konferens, och den pågår mellan 6:e november till den 18:e november. Mitt i denna konferens, söndagen de 13:e november, kommer en speciell händelse och sammanslutning äga rum. Returning to Mt. Sinai!
 
Nu möts olika religiösa företrädare och ledare. Kristendom, judendom, islam och andra religioner är representerade, och det handlar om att tillsammans komma till en fysisk och andlig plats av omvändelse, sökande med en ny vision, för att ta emot ett budskap för dagens mänsklighet.
Man ser det religiösa landskapet som en stor inspirationskälla som har nyckelroller i att förändra attityder och hjärtan för ett förvandlat samhälle.
 
Och nu ska det genomföras det som aldrig tidigare hänt - en interreligiös klimatomvändelseceremoni – och platsen är berget Sinai! Man talar om en plats av profetiska uttryck och mottagandet av Guds tilltal från Mose och Elia, men även Muhammed för muslimer. De abrahamitiska religionerna. 
Söndagen den 13:e november är det då dax.
Liturgier, textläsning och musik från de olika religionerna ska nu låta det andliga komma till praktisk handling, för att ta ansvar för Guds skapelse. 
 
Och nu ska det tio led ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av In My Living Room.