Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Tidig söndagsmorgon den första advent 2022


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 27 november 2022 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Under veckan har vi haft avslutning på den nio veckor långa lärjungaträningskursen för en personalgrupp på en av Frälsningsarméns verksamheter. Kursen startade i september och nu var det dags för avslutning. Först fick deltagarna var och en berätta hur de upplevt lärjungaträningen och sedan samtalade vi om hur deltagarna kunde fortsätta på egen hand. Även om kursen tog nio veckor så varar lärjungaskapet mycket längre än så. Det varar hela livet. Jesus har ett antal bibelställen där han förklarar vad en lärjunge är. Det som vi fokuserat på under lärjungaträningen är: "Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar, och ni ska förstå sanningen och sanningen ska göra er fria" (Joh 8:31).

Den här veckan har vi också börjat ställa ut julgrytan på gågatan utanför kåren i Västerås. I lördags var musikkåren ute och spelade (bild 2). En grupp av musikkåren spelade mellan 13:00 och 14:00 och en annan grupp spelade mellan 15:00 och 16:00. Sedan är det många timmar vid Julgrytan som ska fyllas fram till jul. Julgrytan väcker många minnen. Jag har samlat några av dem här:http://rupeba.blogspot.com/2022/11/nagra-bilder-fran-tidigare-julgrytor.html

Idag är det den första söndagen i advent. Adventstexterna talar om olika aspekter av Jesu ankomst. Dagens text handlar inte om Jesu födelse utan om Jesu intåg i Jerusalem. Idag läser vi en text som egentligen hör hemma i påskhögtiden. Dagens text handlar om Jesu intåg i Jerusalem på en åsna och allt folket som ropar "Hosianna". Dagens text uppmanar oss att stämma in i hyllningssången till Jesus i "Hosianna Davids son, välsignad vare han som kommer i Herrens namn".
Du får också vara med i den lovsången...

Med önskan om en ny välsignad veckaPeter Baronowsky ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.