Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Vart är Israel på väg?


Ett inlägg från bloggen: ISRAELNYHETER


Publicerad den 28 november 2022 20:08. Läs inlägget på bloggen här.

 Jag har i mer än 20 år följt med vad som händer i Israel och bland annat dagligen läst israeliska dagstidningar. Den bild av landet som nu målas upp är den mörkaste jag upplevt.
Israel har under hela sin existens befunnit sig i krig med flera av sina grannar. Strider har blossat upp med jämna mellanrum. Under de senaste årtiondena har det främst handlat om strider med olika terrorgrupper, Hizbollah i Libanon och Hamas, Islamsk Jihad och Fatah i Gaza och på västbanken. Här har ingenting radikalt förändrats, hoten finns kvar och har förstärkts genom Irans inblandning.
Det som gör att det nu ser så mörkt ut är situationen på hemmafronten inne i Israel.
När man som Israel under hela sin existens varit tvungen att satsa på säkerhet och förbereda sig på att försvara sitt land blir vissa områden i samhället misskötta eller åtminstone förbisedda. Naturligtvis påverkar det också människorna att ständigt leva med terrorhotet från västbanken och den återkommande raketbeskjutningar från Gaza. Att omvärlden ofta visar sympatier för terroristerna och fördömer Israel som försvarar sig gör inte saken lättare att leva med.
Vad är det då som gör att det ser så mörkt ut?
Splittring inom landet
Politiken i Israels drivs på amerikanskt vis. Politiska motståndare är inte konkurrenter utan fiender.  Hårda ord från ledarna avspeglar  sig i efterföljarnas beteende. Vänster- och högeranhängare litar inte på varandra och respekterar inte varandra, vilket gör att judar vänds mot varandra.
Araberna som utgör ca 20 % av befolkningen i Israel har det inte lättare. Kriminaliteten i de arabiska samhällena är hög, mord förekommer ofta. Kriminella gäng har fått allt för mycket makt och trots att polisen på senaste år tagit itu med problemet sker det inga snabba förändringar till det bättre. Bland araberna finns det sådana som gärna identifierar sig som israeler, också sådana som frivilligt gör militärtjänstgö ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av ISRAELNYHETER.