Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

BONHOEFFER som föredöme


Ett inlägg från bloggen: Gideon Svedik


Publicerad den 7 december 2022 22:10. Läs inlägget på bloggen här.

 Dietrich Bonhoeffer var präst i Tyskland på 1930-40 tal, han sätts i koncentrationsläger där han avrättas/dör i slutet på Andra Världskriget.
Varför skriver jag om Bonhoeffer?
Han valde att predika det BIBLISKT KORREKTA EVANGELIET. Han hade att välja mellan ett evangelium som var godkänt av nazisterna och Hitler själv, eller ett evangelium troget Bibeln och Gud Fadern själv. Han valde INTE DEN ENKLA/LÄTTA VÄGEN det vill säga det politiskt korrekta evangeliet.
En av de saker han såg i ett tidigt skede var hur judarna behandlades i strid med Bibeln vilket jag ser likheter med när det gäller behandlingen av Israel (dagens jude).
Regnbågsflaggan kräver idag att kristna böjer sig och svär trohet i kärlekens och toleransens namn. Men är det verkligen i kärlek och tolerans man kräver att vi böjer oss? Man kräver underkastelse, tolererar ingen opposition. Bibeln måste böja sig, inget annat tolereras. Predikanter och andra kristna måste böja sig eller tystas ner. Guds ordningar ifrågasätts och måste böja sig för denna tidsålders gud och väsende. Den äkta regnbågen har sju färger istället för de sex som flaggan har. De gärningar som leder fram till Guds dom den gången var till viss del det som regnbågsflaggan står för idag. Samkönat sex, ohämmat sex i alla varianter.
Tyvärr ser vi predikanter och andra kristna med stora plattformar som böjer sig för regnbågsflaggan. Böcker skrivs och skickas ut i en falsk kärleks och toleransens namn. Bibeln vantolkas av pastorer. Omvändelse, renhet och rättfärdighet är ord som utelämnas.
Jag rekommenderar alla som har möjlighet att läsa en biografi om Dietrich Bonhoeffer och på så sätt låta sig inspireras att stå stark i den tid som nu är. Byt ut nazismen mot dagsaktuella företeelser som kräver att den kristna tron böjer sig.
Allt detta pekar på att Jesus snart kommer för att hämta sin församling.
Gud välsigne dig Gideon. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Gideon Svedik.