Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

SALT


Ett inlägg från bloggen: Gideon Svedik


Publicerad den 29 december 2022 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

Jesus talar om och det predikas (har gjorts) i våra kyrkor om att vara salt i förruttnelsen. Hur står det till med det egentligen?
De senaste veckorna har jag mött kristna som hånar och förlöjligar den som med Bibeln som grund står på Israels sida.
Vi läser om kristna som "kommer ut" som öppet homosexuella, andra tar det i försvar med stor energi.
Klimatfrågan har nästan blivit en egen religion inom kristenheten. Lyssnade till ett samtal med den Israeliske predikanten Amir Tsarfati (Behold Israel) och en före detta klimataktivist, professor inom förnyelsebar energi samt ateist. Denne ateistiske forskaren talar om en nygammal religion, Gaia eller "moder jord".
I Världen Idag (pappersformat) läser jag om hur den gamle pingstpredikanten Birger Skoglund förfasar sig över "avfallet inom kristenheten".
Världen Idag skriver om pastorn, Josef Barkenbom som får sparken. Jag känner inte till hela historien, men Barkenbom själv hävdar att det handlar om att han står för en klassisk kristen (konservativ) bibelsyn. Han skriver på sociala medier om att kristendomens genomgående budskap är omvändelse, detta i anslutning till förslagen om att förbjuda "omvändelseterapi".
Summan av allt detta tolkar jag som att saltet mister sin sälta. Eller skall saltet fortsätta vara just salt som förhindrar förruttnelse?
Jag skriver i andra inlägg om att jag är en av de som ser Bibelns budskap om Jesu återkomst som aktuell inom en snar framtid. Jag ser det som sker i vår omvärld som uppbyggnadsfasen inför det Bibeln kallar Lammets Bröllop, vedermödan mm. Jag är en av alla dessa konservativa kristna som läser Matteusevangeliet kapitel 24, Uppenbarelseboken och de profetiska böckerna i Gamla Testamentet.
Jesus talar om hur "denna tidsålders gud och väsende" skall utmana den som tror på Gud, Israels Gud, Bibelns Gud, himmelens och jordens skapare.
Jag förstår Birger Skoglunds oro inför det avfall som vi ser inom svensk kristenhet idag. Jag tyck ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Gideon Svedik.