Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

En israelisk minister besöker Tempelberget - FN:s säkerhetsråd sammanträder


Ett inlägg från bloggen: ISRAELNYHETER


Publicerad den 6 januari 2023 14:02. Läs inlägget på bloggen här.

 Israeliska ministern Ben-Gvir besökte Tempelberget för några dagar sedan. Besöket varade mindre än 15 minuter och skedde tidigt på morgonen utan något större mediauppbåd. Ben-Gvir besökte Tempelberget men inte Al-Aqsa moskén.
Redan innan besöket hade palestinierna varnat för ett religionskrig om besöket genomförs. Efter besöket fördömdes det av i princip alla världens nationer, ingen har i alla fall uttryckt sitt stöd för det.
I muslimvärlden beskrevs besöket allmänt som en stormning av Al-Aqsa moskén.
Otroligt nog sammankallades FN:s säkerhetsråd för att behandla att en jude besökt judarnas heligaste plats i judarnas historiska huvudstad.
Mötet resulterade inte i något uttalande eller resolution men deltagarna fördömde Ben-Gvirs besök och uppmanade till att bibehålla status quo på området. Detta är i sig en logisk kullerbytta eftersom status quo ger judarna rätt att besöka området.
Det är overkligt att västvärlden men sin kristna och humanistiska bakgrund inte försvarar judarnas rätt att besöka sin heligaste plats. Istället böjer man sig för den intoleranta muslimvärlden och kommer antagligen aldrig på tanken att fördöma den osakliga och våldsamma reaktionen därifrån. Västvärlden verkar totalt sakna moralisk ryggrad när det kommer till frågor om Israel.
Noteras kan att ungefär samtidigt firar Fatah att det gått 58 år sedan de utförde sin första terrorattack. Fatah är den palestinska myndighetens ordförande Mahmoud Abbas parti. I samband med firandet uppmanar man till flera våldsdåd och hedrar terrorister. Omvärlden reagerar knappt alls och ingen skulle komma på tanken att föra saken till FN:s säkerhetsråd. Men nog är det en betydligt allvarligare provokation än ett fredligt besök på Tempelberget.
‘Poison, lies’: Israeli, Palestinian envoys spar at fiery UN session on Temple Mount
Israeli actions on Temple Mount unacceptable, US tells UNSC (JPOST)
Israel’s Ambassador to the UN G ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av ISRAELNYHETER.