Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Pekar fikonträdets profetia på år 2023?


Ett inlägg från bloggen: Jesus kommer Snart


Publicerad den 7 januari 2023 23:11. Läs inlägget på bloggen här.

Matt 24:32-34 - Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. 33 På samma sätt vet ni, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren. 34 Jag säger er sanningen: Det här släktet ska inte förgå förrän allt detta sker. 
Det här är kanske en av de allra starkaste och mest intressanta profetia som vi har om ändetiden då den helt konkret har med Israel att göra. Det som också gör den intressant är att den är knuten till en bestämd tidsperiod.
I Matteusevangeliet kap 24 beskriver och profeterar Herren i detalj om sin synliga återkomst till Israel och tiden däromkring. Jesus talar om tecken för sin återkomst och den här tidsålderns slut. Tidsålderns slut är den sista och 70:e årsveckan och därefter, då Herren vender tillbaka för att besegra sina fienden, kasta och binda Satan i avgrunden och sedan sätta sin tron i Jerusalem för att regera i 1000 år.
Israel är fikonträdet
Dom flesta av oss vet, att Israel är fikonträdet som Jesus talar om i Matt kap 24. Israel, fikonträdet, skulle vara ett tecken på Herrens återkomst, som talar till den generation som upplever Israels nationala födelse. Denna generation skulle inte förgå, men få lov till att uppleva ändetidens profetior uppfyllas. Men det är inte bara fikonträdet som Herren använder som bild på Israel, men också törnbusken, myrtenträden och oljeträdet.  
Törnbusken
2 mos 3:2 - En dag när Mose vaktade fåren åt sin svärfar Jetro, prästen i Midjan, drev han dem bortom öknen i närheten av Horeb[a], Guds berg. 2 Då visade sig Herrens ängel för honom i en brinnande törnbuske.
När Herren mötte Moses i öknen, och uppenbarade sig själv i en brinnande buske, var det en bild på Israels förnedring och det motstånd som nationen skulle möta genom generationer. Men på trots av förfärlig förföljelse genom tiden, så brinner inte nationen upp eller up ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus kommer Snart.