Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Nyhetsmedia klarar inte av att rapportera sakligt från Israel


Ett inlägg från bloggen: ISRAELNYHETER


Publicerad den 23 februari 2023 20:08. Läs inlägget på bloggen här.

 Efter att jag i flera tiotals år följt med händelserna i Israel och hur de rapporteras i Finland kan jag ganska bra förutse hur man i Finland väljer att rapportera olika händelser. Det blir i allmänhet en vinkling där Israel utpekas som angripare och skyldig till oroligheter oberoende av vad som hänt. Trots att jag vet att det är så nyhetsrapporteringen sker i Finland blir jag fortfarande besviken och ledsen.
Igår slog israeliska trupper till mot en terroristcell i Nablus. Bland dem som skulle arresteras fanns bland annat Hussam Isleem som var medlem i den grupp som dödade sergeant Ido Baruch i oktober. Guppen planerade nya attacker. Det utbröt en eldstrid mellan de israeliska trupperna och terroristerna. Åtminstone terrorister från Islamsk Jihad i Nablus anslöt sig till striderna. Bland de döda fanns terrorister från Islamsk Jihad, Hamas och Lions Den. En likadan händelse skedde i Jenin för en månad sedan.
Att Israel bekämpar terrorister är nödvändigt och statens skyldighet. Det gör också de flesta andra stater. Israel är bara betydligt mer utsatt än de flesta andra stater.
I Österbottens Tidning kunde man idag läsa en notis från TT- AP-AFP: Flera döda i räd på västbanken. I artikeln finns ingen förklaring till varför Israel utförde räden och inget nämns om terroristerna. Det nämns endast att tre av de döda var medlemmar av "organiserade militanta grupperingar". Nyhetsmedia drar sig i det längsta för att beskriva terrorister som terrorister trots att de tillhör organisationer som EU betecknar som terroristorganisationer.
När jag tittade på ÖT:s webbsida nu på eftermiddagen måste jag medge att jag blev positivt överraskad. Där fanns följande rubrik: Raketer mot Israel – flyganfall mot Gazaremsan. Jag tror det kan vara första gången någonsin som ett raketanfall mot Israel nämns i en rubrik och dessutom först. Normalt nämns Israels flyganfall och möjligtvis i slutet av artikeln nämns att det var e ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av ISRAELNYHETER.