Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Missionskyrkan i Rimbo bryter nu med Equmeniakyrkan


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 17 mars 2023 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

- Från Sändaren -Rimbo missionskyrka inkom tidigt i veckan med ett utträdesbrev till Equmeniakyrkan.  Församlingen avhandlade frågan under helgens församlingsmöte - och en majoritet röstade för att bryta med samfundet.Enligt ordförande Olof Persson ligger en längtan att se Bibeln som "Guds ofelbara ord" ett av motiven till vad som nu sker.

Homosexualitet och Samboskap ett rött skynke
Bland annat lades det 2018 fram ett förslag om att den som lever som sambo eller som homosexuell inte ska kunna bli medlem, ett förslag som röstades ned med en knapp majoritet vid ett församlingsmöte. Equmeniakyrkan gjorde då också klart att om församlingen fattar ett sådant beslut så kan man inte vara kvar i samfundet, eftersom det går emot samfundets stadgar.
Nu säger Olof Persson till Dagen att avgörandet att lämna Equmeniakyrkan är en reaktion på allt för mycket av det som han kallar ”liberalteolgi” inom samfundet.
Läs mer här: www.sandaren.se/nyhet/missionskyrkan-i-rimbo-bryter-nu-med-equmeniakyrkan" target="_blank" >https://www.sandaren.se/nyhet/missionskyrkan-i-rimbo-bryter-nu-med-equmeniakyrkan ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.