Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Bezalel Smotrich och palestiniernas historia


Ett inlägg från bloggen: ISRAELNYHETER


Publicerad den 23 mars 2023 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

 Senaste söndag uttalade sig minister Bezalel Smotrich om palestiniernas historia under en privat tillställning i Frankrike. Reaktionerna från omvärlden lät inte vänta på sig ,farligt, respektlöst, felaktigt var några av omdömena. Kan inte tolereras, sade EU.
Vad sade då Smotrich som var så hemskt? Kort sagt ingenting. (Smotrich är en politiker med extrema åsikter och borde inte enligt min mening sitta i en regering men det betyder inte automatiskt att allt han säger är fel.)
Smotrich:
- Det finns inget sådant som ett palestinskt folk. Vem är palestinier? Jag är, sade Smotrich vars förfäder bott i landet i 13 generationer och hans mormor/farmor  föddes där för över hundra år sedan.
- Det palestinska folket/nationen har existerat mindre än hundra år
- Det har aldrig existerat någon palestinsk kung, språk eller mynt
- När judarna började återvända till sitt land skapades den palestinska identiteten för att bekämpa judarna
-Palestinierna är araber från det kringliggande området som kom till Palestina samtidigt med den judiska immigrationen kom i gång
- Innan 1948 kallades området Palestina. Romarna gav området det namnet efter att de erövrat det.
Några fakta:
Det var romarna som gav området namnet Palestina efter att de förstört Jerusalem. Romarna ändrade också namnet på Jerusalem.
Efter första världskriget förvaltade Storbritannien området sedan  det erövrats av Ottomanska riket (Turkiet). Namnet Palestina bibehölls, det brittiska Palestina mandatet. Befolkningen i området bestod av araber och judar.
Ännu så sent som 1947 när FN gjorde upp en delningsplan för området fanns det ingen folkgrupp som kallade sig palestinier. Området skulle enligt FN delas mellan judar och araber, inte ett ord om palestinier som beteckning på araberna som bodde i området.
När PLO skrev sina stadgar på 1960-talet definierade de vem som var  palestinier. Man var noga med att poängtera att man var ara ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av ISRAELNYHETER.