Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Mitt hjärta suckar


Ett inlägg från bloggen: Gideon Svedik


Publicerad den 28 mars 2023 22:10. Läs inlägget på bloggen här.

 I slutet av förra året skriver pingstpredikanten Birger Skoglund i tidningen Världen Idag under rubriken "Mitt hjärta gråter över avstegen från Bibelns lära". Ett varningens rop men, också ett rop i nöd och bedrövelse.
Jag suckar nästan varje dag precis som Birger Skoglund gör, suckar över tillståndet i svensk kristenhet.
Under de senaste månaderna läser vi nästan varje vecka om församlingar som splittras, eller som lämnar sina samfund. Vi läser om kristna grupper eller person som ställs mot varandra. Pastorer eller präster som omplaceras alternativt sparkas utan att information lämnas ut varför. I bästa fall meddelas att man inte längre känner förtroende för den sparkade eller att skiljaktigheter gör det omöjligt att fortsätta samarbete.
Hämtat ur Svenska KÄRNBIBELN kapitel 10, vers 34 och framåt beskriver lite vad vi läser om i tidningarna.
34Tro inte att jag har kommit för att sända (kasta ner) fred på jorden. Jag har inte kommit för att sända fred, utan ett svärd (mindre, kortare svärd som användes i närstrid).[Den fred som Jesus ger är mellan Gud och människa, se Jes 9:6. Vi uppmanas att sträva efter fred med alla människor, se Heb 12:14, men alla vill inte det, se 2 Tim 3:12. Det är inte Guds vilja, eller han som orsakar splittring, men den är oundviklig. Det är en konflikt mellan ljus och mörker, mellan Guds barn och djävulens barn, och denna konflikt når även medlemmar i en och samma familj. När en människa blir frälst och lever i ljuset blir kontrasten till det tidigare livet, i mörkret, helt uppenbar. Tidigare vänner kan bli fiender när de upplever sig dömda, se Joh 3:16–21.]

35Jag har kommit för att ställa (dela i två delar, separera)    en son mot sin far,    en dotter mot sin mor,    en brud (nygift sonhustru) mot sin svärmor.36En man får sina egna till fiender.[Citat från Mika 7:6. En gruppering är far och mor, och på den andra sidan son, dotter oc ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Gideon Svedik.