Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Kontroversiellt eller inte i perspektiv


Ett inlägg från bloggen: Gideon Svedik


Publicerad den 22 april 2023 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

 Är det kontroversiellt eller inte när kyrkor, församlingar och trossamfund i Sverige omfamnar samkönade äktenskap?

Om vi tittar på samkönade äktenskap historiskt så är omfamningen kontroversiell.
Tänk dig en tidsaxel över mänsklighetens historia representerad av 1 meter = 1 000 mm.
Om vi utgår från evolutionsteorin med miljoner år och så skall vi med hjälp av ett streck på skalan visa hur länge samkönade äktenskap funnits. Då kommer vi att rita ett streck som är så tunt att de flesta människor inte ens kan se strecket med blotta ögat. Inte ens om vi tar samhället i stort eller de rörelser som driver frågan hårdast kan strecket ses med blotta ögat.
Om vi utgår från Bibeln och skapelseberättelsen då motsvarar varje mm knappt 6 år. Hur länge har detta omfamnats av svensk kristenhet? Jag låter två samfund representera Sveriges kristenhet. Svenska Kyrkan att representeras av ett streck som är mellan 2,5 och 4 mm. Pingströrelsen ca 1 mm.
Utgår vi från Mose (född omkring 3 500 år sedan) och tiden för omfamningen av samkönade äktenskap så representerar varje mm ca 3,5 år. I fallet SvK talar vi då om 4 till 7 mm. Och för Pingst maximalt 2 mm.
Väljer vi vår tideräkning, Jesu födelse som nollpunkt istället motsvaras varje mm av 2 år. För SvK blir då strecket ca 12 till 13 mm tjockt. För Pingst blir motsvarande streck minst 2 och maximalt 5 mm tjockt.

Sett ur detta perspektiv är både Svenska Kyrkans och Pingströrelsens omfamning av samkönade äktenskap kontroversiell. Inte att teologer, präster, pastorer, predikanter och andra bekännande kristna väljer att inte omfamna samkönade äktenskap.

Detta är mitt PERSPEKTIV i ämnet. Gideon. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Gideon Svedik.