Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Omvändelse och eller omvändelseterapi


Ett inlägg från bloggen: Gideon Svedik


Publicerad den 27 maj 2023 20:08. Läs inlägget på bloggen här.

I Bibeln läser vi gång på gång om att vi människor behöver omvända oss från synd och syndigt leverne. Uttrycket eller ordet omvändelseterapi är en medveten överdrift av den Bibliska innebörden med uttrycket eller ordet omvändelse.
Tänk om alla försök till omvändelse skulle skuldbeläggas och svartmålas vore vi tvungna att stänga Sverige helt och hållet. Jag ska ge några exempel på hur, när eller vilket sätt jag måste omvända mig.

Jag äter kött. Jag har veganer och vegetarianer i min omgivning som lagt mycket energi på att försöka skuldbelägga mig för att jag äter kött. Man använder argument om djurens rätt och välbefinnande, klimatskam och så vidare. Jag måste omvända mig från köttätande och bli vegan så att jag kan instämma i den kända frasen i filmen Bluesbrothers "I've seen the light".

Golfspelare som försöker få mig att omvända mig från icke intresserad till fanatisk golfspelare. De försöker med feberaktig övertygelse berätta för mig varför golf är den optimala fritidssysselsättningen.

Kattägare som försöker omvända mig som hundägare att omvända mig till ägare av den rätta sortens/artens husdjur. 

En tänkt situation som jag inte upplevt, men som visar på det absurda med att anklaga kristna för att ägna sig åt omvändelseterapi när man citerar Bibeln.

Tänk dig att en hängiven AIK:are kommer in på Djurgårdens supporterklubb för att ansöka om medlemskap. Första åtgärden är att man söker igenom både personen och lokalen efter dolda kameror och mikrofoner. Andra åtgärden är att ringa runt till psykiska institutioner för att fråga om någon av de boende eller omhändertagna där är på rymmen. Om AIK:aren fortfarande insisterar på medlemskap kommer han eller hon att försöka omvändas till den rätta läran/åsikten om vilken klubb som är den rätta att hålla på i alla väder. Tänk dig nu att personen vägrar omvända sig från att hålla på AIK och framhärdar i a ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Gideon Svedik.