Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Herrens 7 hemligheter i vår tid


Ett inlägg från bloggen: Jesus kommer Snart


Publicerad den 23 juni 2023 07:07. Läs inlägget på bloggen här.

1 Kor 4:1 - Alltså ska man se oss som Kristi tjänare och förvaltare av Guds hemligheter. 
När det helige Ande blev utgjutet på pingstdagen och församlingen föddes, så blev hemligheter uppenbarande för Guds församling. Hemligheter som mer eller mindre var dolda i GT, men som nu, i församlingens eller nådens tidsålder, gör sig gällande. Dessa viktiga läror blev presenterat av Paulus och andra Kristi tjänare.
Jag vill dela några av dessa hemligheter, som gör sig gällande, och som Herren på ett särskilt sätt har framhävt i den hushållning som vi lever i.
Gud blev människa
Sak 12:10 – Men över Davids hus och över Jerusalems invånare ska jag (Gud) utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig (Gud) som de har genomborrat. De ska sörja över honom (Messias) som man sörjer ende sonen, och de ska gråta bittert över honom (Messias) som man gråter över sin förstfödde
Judarna anklagade Jesus och ville stena honom, för att Herren påstod att han och Fadern är ett (Joh 10:30). De flesta judar tror att Messias är en människa, som kommer att besegra Israels fiender och för att upprätta ”riket för Israel”. Men det som judarna inte ser eller förstår, är att Messias samtidigt är Gud.
Jesus var inte bara Under och Rådgivare, men han var också Mäktig Gud, Evig Far och Fridsfurste. Sakarja är tydlig med att det var Gud själv som hängde på korset och blev genomborrad. Det betyder att Gud blev människa, där Jesus som en del av gudsdomen, blev prövad i allt för att sedan ge sitt liv på korset. Att Messias samtidigt är Gud är en hemlighet som efter korset, har blivit uppenbarat av Kristi tjänare.
Församlingens tidsålder
Upp 1:20 – Detta är hemligheten med de sju stjärnorna som du såg i min högra hand och de sju ljusstakarna av guld: de sju stjärnorna är de sju församlingarnas änglar, och de sju ljusstakarna är de sju församlingarna.
Det var en hemlighet och dolt för judarna, att Israel s ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus kommer Snart.