Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Tidig söndagsmorgon i Sogndal den 17 september


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 17 september 2023 00:12. Läs inlägget på bloggen här.

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet
Så var det söndagsmorgon igen och vi befinner oss i Sogndal (Norge) i en av vikarna i den stora Sognefjorden (Bild 1 och bild 2). Frelsesarmeen i Sogndal har inbjudit oss för att vara talare i en bibelhelg.

Det är 75 mil att köra till Sogndal från Västerås. En del av milen är extremt långsamma. Vägen går i tunnlar som kan vara en mil långa, och ibland går vägen över fjällen med serpentinvägar både uppför och nedför. Vägar på fjällen som stängs av vid dåligt väder och vägar som är avstängda vintertid. Vägen innehåller även färjeöverfarter då vi närmar oss Sogndal.

Tidigare i veckan fick vi en inbjudan av yngste sonen (han som bor i Stockholm). Hans firma skulle ha ett event på torsdagskvällen där alla som jobbar där skulle gå tillsammans på filmen "Jesus Revolution", en film som vi hört mycket om och som vi gärna ville se. Det tog inte lång tid för Rut och mig att räkna ut att om vi skulle gå på bio i Stockholm på torsdagskvällen och sedan inleda Bibelhelgen i Sogndal klockan sju på fredagskvällen så skulle vi inte hinna med det. Dessutom skulle resan vara tio mil längre om vi startade från Stockholm.

Men så kom vi på att biokedjan "Filmstaden" visade filmen på alla sina biografer i Sverige den kvällen och bara den kvällen. Vi bokade vi våra biljetter (som vi fått i julklapp) på biografen i Karlstad. Så vi åkte till Karlstad och såg filmen som fick oss både att gråta och skratta. Efter filmen fortsatte vi resan till Askim i Norge där vi sov över. På fredagsmorgonen åkte vi sedan resterande milen till Sogndal och kom fram i god tid till första mötet i Bibelhelgen (Bild 3). På baksidan av handaffischen fanns en beskrivning om vem vi var och vad vi hade gjort i Norge tidigare och jag berömde dem för att de hade luskat fram så många upplysningar om oss. De svarade försiktigt att det faktiskt var jag som hade skrivit be ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.