Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Tidig söndagsmorgon den 19 maj


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 19 maj 2024 00:12. Läs inlägget på bloggen här.

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

För några dagar sedan inträffade Norges nationaldag. Jag gick ut i garaget och lyckades hitta en norsk flagga (Bild 1). Det blev en liten modell, en sån som man håller i handen då man går i nationaldagsprocessionen genom Norges städer.

Första året som vi bodde i Norge såg vi att det var en del röda dagar kring 17:e maj, så vi planerade en familjetur ända till Bergen, Norges näst största stad som ligger på Norges västkust. Det var en fantastisk resa. Över fjällen låg snön kvar och då vi kom ned i dalarna blommade fruktträden i alla färger.

I Bergen fick vi verkligen uppleva en fantastisk 17:e maj. I de flesta städer i Norge marscherar man ("Går tåg" på norska) med en musikkår i täten. Men i Bergen var det inga musikkårer utan trumslagarpojkar som marscherade fram och tillbaka med sina trummor som ekade öronbedövande i gatorna. 

Då vi kom hem efter helgen fick vi samtal från skolan, där äldste sonen gick, med besked att det absolut inte var positivt att vi reste bort under 17:e mai. Alla skolbarn förväntades att vara med i skolans "barnetog".

Nu är det inte så lång tid förrän vi får fira Sveriges nationaldag. Det är ett tecken på att sommaren är här!

Ett annat tecken på sommarens intåg var att vår lilla "pool" fick inta sin plats i trädgården. Minsta barnbarnet från Stockholm var en av dem som invigningsbadade i poolen (Bild 2).

Det är i år femtio år sedan Frelsesarmeen i Norge startade Jelöy folkhögskole och man planerar at ge ut en bok om Jelöys femti-åriga liv.

Rut och jag har lovat att skriva var sitt bidrag till boken och det har vi hållit på med under veckan. I förbindelse med skrivandet har vi grävt i gamla minnen och dokumentation från den tiden vi bodde på Jelöy. Vi hittade bland annat en bild på vår familj från cirka 1985 (Bild 3). Jag arbetade som lärare på Jelöy 1979-1988, Rut från 1981-1988 och Daniel ( ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.