Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Vanliga frågor och svar

Här finner du olika frågor som andra besökare och medlemmar ställt till oss. Om du har en fråga så maila den till oss idag via vårt kontaktformulär så lägger vi upp den här om den är nyttig för andra besökare.

Hur gör man sin blogg känd?

Dett är en stor fråga som endel skulle ta mycket betalt för att berätta. Låt mig ge dig några exempel på hur du kan göra din blogg populär. Det är mycket som krävs men dessa sätt kan hjälpa dig på traven.

1. Optimera din blogg med rätt meta taggar. Varje sida på din blogg borde ha sökord och korrekta beskrivningar. Detta görs med meta taggarna KEYWORDS och DESCRIPTION.
2. Aktivera sökmotorvänliga filnamn för din blogg om möjligt. Ex. exempel.se/blogg/mitt-forsta-inlagg (fel format är t.ex. exempel.se/blogg?inlagg=12121 vilken innehåller ? i adressen)
3. Lägg till din blogg i Google: www.google.se/addurl
4. Lägg till din blogg i länkkataloger, t.ex: www.svenskasajter.com, www.1000lankar.com, www.kristnabloggar.com
5. Lägg till din sida i speciella bloggportaler såsom: www.bloggportalen.se
6. Kontakta andra bloggar som har samma tema som din blogg och bed om att byta länkar med varandra. Lägg till dem i en speciell länk sektion om möjligt t.ex. "Mina länkvänner" eller "Bloggar jag läser".
7. Skriv inlägg varje dag! Utan nya inlägg kommer folk att tycka din blogg är tråkig!!!
8. Du kan också anmäla ditt RSS flöde i RSS kataloger. Sök på Google för dessa kataloger. Lägg till i både engelska och svenska kataloger. De kommer sedan använda ditt RSS flöde och länkar alltid till ditt inlägg. Detta ökar chansen för dina inlägg att komma med i sökresultaten i bl.a. Google.

Hur gör man sin egna favicon?

1. Först skapar du en rektangulär bild i ett bildredigeringsprogram i t.ex. 200x200 pixlar. Där infogar du det du vill visa i favicon ikonen. Passande kan vara din logotyp eller två bokstäver eller någon liten illustration. Tänk på att det inte ser bra ut med lång text där. Ikonen kommer nämligen förminskas mycket i nästa steg.

2. Spara nu den bild du just skapade. Du kan spara som JPEG, GIF eller PNG. Vill du ha genomskinlig bakgrund så använd GIF och transparent valet.

3. Klicka nu här: http://tools.dynamicdrive.com/favicon

4. På sidan du kommer till, välj din bild du just sparade och tryck på Create Icon.

5. Vänta en millisekund tills du ser att din ikon är skapad. Om det inte blir som du vill gör om din stora bild och skapa ikonen igen.

6. När du har ikonen som du vill, tryck på Download Icon. Spara i din webbmapp eller ladda upp den direkt till din blogg, i rot mappen där din index fil är.

7. Infoga nu denna HTML kod mellan sektionen i huvudmallen för din blogg.
HTML kod:

8. Spara eller ladda upp din mall. Efter ett tag kommer din ikon synas. Katalogen snappar upp din ikon automatiskt så du behöver inte tänka på det.

OBS: Har du en gratis blogg kan du troligen inte ändra eller lägga till en favicon tyvärr. Du måste kunna ladda upp denna ikon till din blogg så var säker på att du kan göra det innan du börjar.

Alla bloggar är olika, vi vet inte exakt vad som gäller för din blogg. Hur du infogar HTML koden mellan meta taggarna är också olika, vissa bloggar tillåter inte att man ändrar medans vissa gör det.

Varför lägger ni till katolska bloggar?

KristnaBloggar.com uppmanar dig att som bibeln säger studera och begrunda vad varje kyrka lär ut. Pröva lärorna utifrån Guds ord. Detta gäller alla länkar som du finner i bloggkatalogen. Det är en debatt om katolska kyrkan på flera ställen på nätet och genom historien. Vi ger besökarna chansen att få läsa katolska bloggar och få se hur deras tro är. Sedan är det som sagt upp till varje besökare att själv bestämma vart man vill stå i frågorna som delar protestantism och katolisicm.

Varför visas en liten ikon framför vissa bloggar? Hur kan jag visa en för min blogg?

Katalogen försöker visa din favicon.ico ikon ibland. Har du ingen sådan fil på din blogg så visas ingen ikon. För att vi skall hitta din ikon måste den vara placerad i roten av din blogg. T.ex: www.minegnablogg.se/favicon.ico
Hur du gör din egna favicon ikon finns i en annan fråga. Var god läs där.

Varför visas inte min bloggs bild i listningarna.

Detta styr tyvärr inte vi över. Det är företaget ShrinkTheWeb som ger oss dessa bilder eller thumbnails som det kallas automatiskt. Det är en gratis tjänst så var god ha överseende med detta. Du kan givetvis kontakta dem för hjälp om du vill via www.ShrinkTheWeb.com.